Skip to content Skip to footer

Dichters in de Tuin (2022)

Op 26 juni 2022 vond de achtste editie van het Festival Dichters in de Tuin in Beuningen plaats. Op podia in de tuin van kunstinitiatief van De Nieuwe Gang traden 12 Nederlandse en Vlaamse dichters op. Ook was het een ontmoeting tussen poëzie en beeldende kunst. Na de opening op het centrale podium maakten bezoekers een ronde langs de twaalf dichters, die op vier plaatsen in de tuin hun optredens verzorgen. De dichters van 2022 waren: Lo Doomernik, Monique Hendriks, Jos van Hest, Bob Kalkman, Nelleke Lamme-den Boer, Jesse Laport, Saskia van Leendert, Sylvie Marie, Anne Meerbergen, Tim Pardijs, Peter Theunynck en Martje Wijers. In de pauze waren er spontane improvisaties van dichters met saxofonist Gerard van der Kamp.

foto’s gemaakt door Ineke Janssen

Gedicht ‘Ontheemd’ tijdens Dichters in de Tuin in Beuningen, 2022 

Voordracht van het gedicht ‘Ontheemd’. Een gedicht bij het kunstwerk van Meg. Mercx i.s.m. Rob Verwer: Reverie: De Folly van een rijtjeshuis. Over  de betrekkelijkheid der dingen. Wat voor de een ’n droom is, blijkt voor de ander een nachtmerrie. Zie onderstaande link: 

REVERIE : Dé Folly van een Rijtjeshuis i.s.m. Rob VerwerOver de betrekkelijkheid der dingen. Wat voor de een ‘n droom is, blijkt voor de ander een nachtmerrie. (megmercx.nl)